B4Beauty´s varelager er brændt og derfor lukket. Vi åbner hurtigst muligt igen.
B4Beautys varulager har brunnit och är stängt. Vi kommer att öppna igen asap.
B4beauty's warehouse has burned and are closed. We will open again asap.

Guide - Hårborttagning med varmt vax | FAQ

Varför uppstår allergi med vax hårborttagning:

Allergi du kan födas med, och andra bygger upp allergier under åren mot produkter som de antingen intar eller produkter som kommer i hudkontakt. Symtom på allergi med vax hårborttagning är typiskt rodnad och klåda. Var noga med att testa produkten på handflatan före användning.

 

Vilken riktning ska jag smörja vax hårborttagning på huden:

Vanlig hårborttagning med vax och pärlvax och hårdvax:

 

Titta på hårets tillväxtriktning och applicera vax i samma riktning som håren och ta bort vaxet mot hårets växttillriktning och ta bort håren helt horisontellt (så nära huden som möjligt) mot tillväxten (mot hårväxten). Dra aldrig vinkelrätt (upp) bort från huden, eftersom det sannolikt kommer att leda till blåmärken, brutet hår och kommer att ta bort för mycket hud. Håll huden spänd med en hand och dra av med den andra handen. Om huden inte hålls spänd, kommer det att leda till blåmärken och blödningar.

 

Hårborttagning Sockervax:

Titta på hårtillväxten och applicera vax i motsatt riktning som håren växer och ta bort vaxet med hårets tillväxtriktning och ta bort helt horisontellt (så nära huden som du kan) med tillväxten (med hårväxten). Dra aldrig vinkelrätt (uppåt) bort från huden, vilket sannolikt kommer att leda till blåmärken, bryta håret och ta bort för mycket hud. Håll huden spänd med en hand och dra av med den andra handen. Om huden inte hålls tätt, kommer det att leda till blåmärken och blödningar.

 

Varför får jag blåmärken och blödningar efter vax hårborttagning:

Om du inte håller huden spänd innan du vaxar, följar huden med vaxet eller vaxremsan och ger blåmärken och blödningar.

 

Hur mycket hårborttagningsvax behöver huden:

 

Vax med vaxremsor:

Vax appliceras i ett tunt lager med hjälp av en träpinne eller roll on systemet. Ett tunt lager av vax orsakar mindre hud dras av och är därför mindre smärtsamt.

 

Vax utan vaxremsor:

Pärlvax och hårdvax appliceras i ett tjockare lager, eftersom du måste kunna dra av vaxet.

 

Hur länge ska jag vänta innan jag tar bort hårborttagningsvax från huden:

Vax med vaxremsor du kan ta bort omedelbart, och hårdvax och pärlvax måste svalna ca. 30 sekunder innan du kan lyfta vaxet av huden med ett fingertryck och dra av det.

 

Hur minskar jag smärtan vid hårborttagning:

Innan du använder hårborttagningsvax:

För kvinnor, följ din menstruation och ta bort hår umedelbar efter, sedan det är din optimala hormonbalans, där din smärtgräns är störst.

Både kvinnor och män kan använda GiGi Numbing Spray, som lokalbedövar huden innan de användar vaxhårborttagning.

 

Vid användning av hårborttagningsvax:

 • Du kan med fördel använda GiGi No Sting Wax som innehåller Kava Kava, som är ett naturligt växtekstrakt som lugnar och lindrar smärta i samband med hårborttagning med vax.
 • Du kan också med fördel försöka Sockervax, vilket är mindre obekvämt, eftersom sockervax tas bort i samma riktning som håren växer. Sockervax är inte lika effektivt som vanligt vax, men kan användas upp till 3 gånger på samma områden.
 • När du har vaxat i huden, lägg en hand på huden där du har tagit bort håret. Det lugnar huden.

 

Efter hårborttagning med vax:

 • Efter vaxbehandling kan du dra nytta av att använda GiGi Bikini Soothing Cream eller Gigi Skin Calming Lotion, som båda har lite smärtstillande medel.

 

Varför har jag hår några dagar efter att jag har tagit bort hår med vax:

Alla hår har olika växtfaser, så när du tar bort håret kommer det alltid att finnas nytt hår på väg. Det tar ca. 3 vaxbehandlingar innan alla hår har tagits bort med vax en gång.

 

Vem ska inte använda hårborttagningsvax:

Det finns många situationer som kan leda till att du inte får använda hårborttagningsvax. Det här är inte en komplett lista utan en allmän riktlinje.

 

Använd inte hårborttagningsvax om:

 • Du tar Accutin eller har slutat ta det för mindre än 6 månader sedan.
 • Du använder recept aknemedicin eller kräm (såsom: Adapalene, Alustra, Avage, Avita, Differin, Isotretinoin, Renova, Retin A, Roaccutan, Tazarac, Tazaroten, Tretinoin, Tetracyklin, Tazaroten, Tretinoin, Tetracyklin).
 • Du har lupus eller aids.
 • Du är i cancerbehandling, inklusive kemoterapi eller strålning.

 

Vaxa inte områden:

 • Om du har irritation, inflammerad, skuren eller solbränd hud.
 • Du har åderbråck.
 • Använd inte vax i ett område som har utslag, nyrört vävnad, ett hudtransplantat, finnar, kalla sår, skönhetsfläckar, vårtor eller färska blåmärken.
 • Du har genomgått dermabrasion inom de senaste tre månaderna.
 • Du har haft laserbehandling på huden inom det senaste året.
 • Du har haft Botox eller kollageninjektioner gjort inom de senaste sju dagarna.
 • Du har vaxat under de senaste 24 timmarna.
 • Du har använt AHA, BHA, Retinol eller peeling behandlingar inom de senaste 7 dagarna.
 • Du har kroppspiercingar.
 • Gör alltid ett test på underarmen innan du använder vax för att skydda dig mot allergier.
 •  

När ska jag använda ett hårborttagningsvax utan vaxremsor:

Hårdvax och pärlvax appliceras på känsligare områden av kroppen som ansikte, underarmar, nacke, bikini och brasiliansk. Eftersom hård vax ligger runt håren och inte fäster på huden, är de bättre att använda där du kan ha mycket känslig hud.

 

Hur länge borde håret vara innan jag använder vax hårborttagning:

Håret ska normalt vara mellan 3 - 4 mm för hårborttagningsvaxet för att ge bästa resultat. Du kan använda Azule Wax som tar bort håret till 2 mm.

 

Hur man använder hårdvax och pärlvax:

Applicera ett tjockt lager hårborttagnings vax med hårväxtriktningen. Med ditt finger trycker du på vaxet så snart vaxet inte längre är värmt efter ca. 20 sekunder beroende på det vax du använder och avlägsna vaxet så snabbt som möjligt mot hårriktningen. Hårdvax är bra för överläppar, underarmar, ögonbryn, bikinilinje och brasiliansk, eftersom dessa vaxtyper inte fastnar på huden utan bara på håren, och därför är de mer skonsamma vaxtyper för känsliga områden och känslig hud.

 

Vilket hårborttagningsvax ska jag använda för mycket känslig hud:

Du kan använda GiGi Zinc Oxide Ultra Sensitive med zink, som fungerar som en spärrkudde som skyddar huden och lugnar huden.

 

Varför är min hud avlägsnat med vax hårborttagning:

Ofta kan du ha använt en hemvårdsprodukt eller tagit ett läkemedel som kan vara orsaken till och avlägsna hudenn. Retinoler eller AHA som vanligtvis är i akne medicin. Även en mild produkt som innehåller dessa typer av ingredienser kan göra skillnad för vissa hudtyper. Du kan välja att stoppa läkemedlet eller använda hårdvax eller pärlvax, som inte fastnar på huden och som också passar till extra känsliga områden.

Det kan också vara din teknik. Om du har dragit vaxremsan vinkelrätt (upp och bort) från huden, kommer du definitivt att avlägsna djupare lager av huden. Du måste dra av vaxet eller vaxremsan längs huden och inte uppåt. Om ditt vax är för varmt kommer du också att stöta på problem med att ta bort för mycket hud eller få brännskador.

Du kan också ha glömt och hålla din hud spänd innan du drar vax av huden.

 

Varför har jag brännskador efter vax hårborttagning:

Om du inte testar din vaxtemperatur innan den når huden, kan det vara för varmt och brinna. Brandsår kan också uppstå om du drar av vaxet utan att huden är spänd innan du drar av. Du får endast ta av håren en gång på värje område annars kan huden bli skadad.

 

Vilken är de bästa produkten för och lindra huden efter vax hårborttagning:

Efter vaxbehandling kan du dra nytta av att använda GiGi Bikini Soothing Cream eller Gigi Skin Calming Lotion, som båda har några smärtstillande medel som minskar obehag efter borttagning med vax.

 

Ska jag använda talk och oljor innan vax hårborttagning:

Väx gillar inte fukt på huden, så om du är svettig eller fuktig, använd talk för att absorbera överskott av fukt på huden. Huden ska alltid vara torr och fri från kräm, för att ditt vax fungerar ordentligt och därför får du aldrig ha olja på huden.

Vi rekommenderar att du använder talk eller annan pre-vaxprodukter när du tar bort håret under armarna, bikinilinjen och användar brasiliansk vax, eftersom dessa områden typiskt är känsliga och fuktiga.

Du kan med fördel använda de hårborttagningsprodukter vi erbjuder för att skydda huden från vax, samtidigt som du ser till att din hud är torr, utan kräm rester för att få optimala förhållanden för framgångsrik vaxning.

 

Varför förekommer inåtväxande hår och finnar:

Inåtväxande hår uppstår när du tar bort håret i fel riktning. Om du inte smörar vaxet på i rätt riktning och dra av håret i rätt riktning, bryts håret under huden och de blir inåtväxande hår eller finnar.

 

Har du et produkt för inåtväxande hår:

Vi har 3 GiGi produkter som förbyggar inåtväxande hår, och som kan hjälpa dig av med inåtväxande hår. Titta i kategorin inåtväxande hår.

 

Har du et lokal bedövningsmedel:

Vi har GiGi Numbing Spray som lokal bedövar huden före hårborttagning med vax. Du hittar den under före vaxbehandling kategorin.

 

Hur rengör jag min vaxvärmare, golv och utrustning:

Vi har GiGi Sure Clean som tar bort vax. Lägg några droppar i botten av din vaxvärmare (medan varmt) utan ström och torr Sure Clean av med en pappershandduk för att avlägsna vaxrester. Detta är ett enkelt sätt att behålla din utrustning.

 

Kan jag återanvända hårborttagningsvax:

Vi rekommenderar inte och återanvända vax eftersom hygien inte kommer att vara toppen.