FAQ Gele Naglar

ALLMÄNNA PROBLEMER

 

Gele Bubblor:
Finns om du plockar upp gel på borsten och duppar den på nagelplattan. Ta gel på borsten och kör borsten från sida till sida på nagelplattan så att gelén går bra in i naglarna utan att göra bubblor.
Om du kan se en nagelbubbla i gelen ska du ta bort den innan du härdar nageln i lampan, annars måste du avlägsna gelén och ta bort bubblan.

 

Gele Borttagning:
Gele måste filas av nagelplattan och kan inte upplösas i aceton. Det är en bra idé och låga uppfyllningar med gele, så du sparar dina naturnaglar för filarbetet.
Gele kan appliceras direkt på naglarna med primer eller bond eller båda.

 

Gele Brinnar på naglarna:
Gelek brinner inte på naglarna om nageln är sund och frisk och om det inte finns några produkter på huden. Nagelplattan består av döda hornlager.
Gele brinner på naglarna om nageln är skadad och man har till exempel filat för mycket av ytan. Nagelns yta blir mycket röd. Det kommer också att brinna under lampans härdning om du har gele på dina nagelband, eftersom huden då kommer att ge en brännande känsla under lampan.

 

Gelén Försvinner:
När du torkar av med Cleaner och all gelén försvinner, är gelén i ett för tunt lager och du kan börja om. Du bör lägga minst två lager gelé, och naglens centrum ska höjas så att det finns en fin båge i mitten när man tittar på nageln från sidan. Cleaner appliceras inte på gelén förrän du har applicerat det sista lager.

 

Gelén Härdare Inte:
Gel borde normalt bota 2 min. Under UV-lampa och 1 min. Under en LED-lampa. MEN Gele kommer i många färger. Ju mer pigment det finns i färgen - ju mer din gel behöver härda. Så eftersom svarta, vita och mörka färger innehåller mycket pigment, måste de härda 50% längre än normalt.

 

Gelén Knäcker:
Gelén ligger på din nagelplatta. Om din nagelplatta rör sig under din gelé vid stød, är laget av gele för tunnt, eftersom det följar med nageln.

 

Gele Lifting:
Lyftning är när gelén lyfter sig av nagelplattan och inte sitter fast vid nagelbanden. För att undvika lifting är det viktigt att det första lagret av gel kommer ner i nagelsprickorna, så att det blir ett bra grepp. Många borstar på gelén som nagellack, men det måste dubbas på eller läggs med borsten från sida till sida på nageln, och på så sätt undviker du också luftbubblor.
I det första lagret, se till att du borstar runt den fritt kanten på nageln så att spetsen förseglas med gel.
Använd alltid primer eller bons innan du applicerar gel eftersom det dehydrerar nagelplattan och hjälper till att säkra en god och solid häftning på nagelplattan.
Om du stöter på naglarna hela tiden, är de för långa. Gel naglar är starka, men de ska inte utsättas för kontanta stöt. Fila av längden.
Om du träffar dit nagelband med gele, kommer nageln att växa ut och där gelén har fastnat, kommer den att lossna och det kommer att lyfta sig.
Nagelband är ett lager av hud som omger din nagel och skyddar nageltillväxten av bakterier som kan skada nagelns tillväxt. Nagelband trycks försiktigt tillbaka innan du gör dina konstgjorda naglar, och alla rester av nagelband tas bort. Nagelband består av protein, och protein består av fett, och inga produkter häftar sig på ett fettlager.
Om naglarna fortfarande lyfter från nagelplattan, använd först bond och sedan primer.

 

Gele Nagel Missfärgning:
Artificiell nagel missfärgning är typiskt en nagel som blir grön under materialen. Detta beror på att du har tvättat dina händer och byggt konstgjorda naglar medan nageln fortfarande är fuktig. Därför ligger vattnet under naglarna och blir en grönfärgad missfärgning. Denna missfärgning ses ganska ofta och nageln behöver bara växa ut, så missfärgningen försvinner.
Missfärgning kan täckas med nagellack eller gellack.

 

Nagelsvamp:
Konstgjorda naglar blir inte svampiga. Svamp är en infektion som smittar, så om du har svamp, måste du besöka din läkare eller apotek och söka råd.

 

Gele Nagel Biter:
Gel är stark och är en riktigt bra lösning för nagel bitere.


 

Gele Naglar:
Gele plockas upp med en pensel och duppas på nagelplattan så att den kommer ner i nageln och fastnar. Sedan kommer gelén under en lampa där avfallsmaterialen från gelén kommer upp till ytan, och rengörs med en Cleaner. Så naglarna är inte torra när de är färdiga under lampan, men endast när du torkar av med Cleaner. Med de flesta produkter kan du torka av med Cleaner och avsluta naglarna vid ett senare tillfälle.
Gele är självnivellerande, så efter några sekunder kommer produkterna att jämna ut sig jämnt på nagelplattan, vilket är en fördel för de garvade användarna. Det betyder också att det kan rinna ner på naglarna för en nybörjare, vilket är mycket olyckligt om det inte avlägsnas från huden innan det härdas i lampan, eftersom allergier normalt kommer från hudkontakt. Skulle det rinna ned på naglarna, sätta bomuld på en tandpetare eller en træpinne och dra av gele med Cleaner och rengör huden innan du härdar naglarna.
Gele är en Uv eller LED-härdande produkt. LED-lampor härdar både UV-baserade geleér och LED-baserade geleér, medan UV-lampor bara härdar UV-baserade geleér.

 

Gele Pensel:
De flesta gel penslar är gjorda av nylon, och de dyra borstarna är vanligtvis gjorda av mårhår och vanligt för dem är att det är viktigt och rengöra efter användning. Du behöver rengöra borsten efter användning och få cleaner på en bit nail wipe och torka borsten av och sätt tillbaka den i etuiet för att hålla formen. Försäkra dig aldrig och ha borstan med gel på, nära din lampa, direkt eller indirekt solljus, eftersom ljuset kommer att härda gelén på borsten och förstöra den.

 

 

Bakterier:
Undvik bakterier och använda desinfektion som skydd av både dina händer och dina produkter. Tvätta alltid dina händer och desinficera alltid naglarna innan du bygger konstgjorda naglar. När du har byggt dina naglar, desinficera du alltid dina filer och andra produkter efteråt.

 

Gele Nail Prep:
Dödar bakterier på naglarna och rensar nageln i djupet och håller nagels PH-värde. Samtidigt säkerställer Nail Prep en bättre häftning av dina produkter på nagelplattan, eftersom det också dehydrerar nagelplattan.

 

Anti Bakteriell:
Anti Bacterial dödar bakterier och kan användas på naglar och för desinfektion av filer.

 

Gele Primer:
Primer finns i två versioner:

  • Primer med syra går in i blodet och måste användas med försiktighet enligt bestämmelserna. Primer med syra avfettar naglarna, och samtidigt gör den nagelplattan grov, så att produkterna häftar bättre.
  • Primer utan syra går inte in i blodomloppet. Primer utan syra dehydrerar naglarna så att produkterna häftar bättre.

 

Filar och buffert:
Des - färre sandkort som kan vara per. kvadrat cm - des grovare är filen, så 80 grit är en grov fil, 220 grit är en fin fil.

 

Nagel Tips:
Nageltippar används för att förlänga den naturliga nageln. Alla tippar är gjorda av ABS-plast, vilket innebär att det är en förstklassig smält plast. Plast är lite flexibel och ger inte naglarnas styrka. Det gör akryl, gel, glassfiber och silk.
En nagel tip får inte pressas ner på nageln. En tip som är lite för litet kommer att deformera din naturliga nagel och sitta i spänn, vilket gör att den snabbt går av. Välj alltid ett tip som är lite för stort än det som är lite för litet.
Nagel tips faller inte av om de är ordentligt limmade, har rätt storlek och är byggda korrekt med akryl, gel, silk eller glassfiber.
Gel kan lyftas av nageltippen om du har glömt och försegla den fria kantg  med gelén, eller har glömt och fila tippen innan gelén lägs på.

 

Gele Nagelband:
Nagelband är ett lager av hud som omger din nagel och skyddar nageltillväxten av bakterier som kan skada nagelns tillväxt. Nagelband trycks försiktigt tillbaka innan du gör dina konstgjorda naglar, och alla rester av nagelband är filat bort. Nagelband består av protein, och protein består av fett, och inga produkter häfter sig på ett fettlager.

 

Gele och Nagellack:
Du kan enkelt använda nagellack på dina gele naglar. Kom ihåg och använd en acetonfri nagellackfjernare, eftersom aceton upplöser nageltips men inte gel.

 

Gele Nail Art:
Nail art är normalt placerad på naglarna, men vissa nailartstyper kan också blandas i gelén så att den kan tillverkas i 3 D. Under varje nagelprodukt hittar du en specifikation där du kan läsa hur du använder nagelkonsten du ser.

 

Vilket Nagelsystem fungerar bäst:
Alla konstgjorda naglar som byggs ordentligt hållar lika bra.

 

Vilket Nagelsystem är det enklaste:
Det är Dip On, silk och fiberglass nagelsystem.

 

Användare Handbok:
Se användarhandboken under alla gelér.

 

Allergi:
Allergi kan du födas med, och andra bygger upp allergi under åren mot produkter som de antingen intar eller produkter som kommer i hudkontakt. Kunstgjorda naglar allergi symptom är vanligtvis rodnad och klåda. Se till att huden inte kommer i kontakt med produkterna under några omständigheter.
När du upplever allergier har produkterna varit i kontakt med huden, eftersom naglar och fransar inte andas och består av döda hornlager. 

 

Exempel:
Om du har nickelallergi kan du bära hårspännen gjorda av nickel eftersom håret är dött som nageln. Du kan dock inte bära en ring eller örhänge med nickel utan att din allergi uppstår eftersom där är hudkontakt.
Vid allergi, kontakta oss äntligen så att vi kan hjälpa dig med den bästa lösningen för allergiuppkomsten och hur du kan minska dina symtom så snart som möjligt.